Är du en av dem som drömmer om att någon gång starta eget?

Alla drömmar kräver handling för att bli verklighet! Tyvärr är det allt för många som stannar vid drömmen och inte gör slag i saken.

Du funderar kanske på vad du ska starta eget inom.

Tankar kring vad du ska erbjuda, du har kanske flera bra uppslag. Börja med att fundera på VAD din tjänst eller produkt löser för behov på marknaden och VILKEN målgrupp, vilka kunder skall tjänsten/produkten attrahera. VARFÖR skall kunderna köpa ditt erbjudande? Sätt dig ner och gör en enkel affärsplan så att det blir tydligt vad du VILL uppnå och HUR du ska lyckas ta dig till målet.

Finns det kunder, och var finns de. Du kanske har möjligheter att få med dig någon/några kunder från dina egna kontakter eller nuvarande kunder som start. Kan de fungera som referenser sen? På vilket sätt kan du använda ditt kontaktnät. Hur kan du göra försäljningsinsatserna till en naturlig del av dig själv? Dina försäljningsinsatser kan bli mer av att påverka och förklara hur din verksamhet kan göra riktig nytta.

Känns det roligt eller bara skräckinjagande.

Det tar tid att bygga företag, att komma ut på marknaden och innan det börjar komma in intäkter. Hur osäkert kommer det egentligen att bli, kommer du uppleva det stressande? Hur lite verksamhet och intäkter klarar du dig på, hur mycket tid, kraft och insats kommer du behöva lägga in?

Eller kommer känslan av frihet, eget bestämmande, framåtriktning, drivkraft, variation i arbetsuppgifter och uppdrag samt kreativitet på många olika sätt att dominera. Den här livsstilen passar den dig, och hur uthållig är du i dig själv och rent ekonomiskt?

Varför inte ”vända på steken” och avdramatisera det egna företagandet.

Hur stor är egentligen skillnaden mot de många olika tillfälliga anställningarna som projektanställning eller vikariat? Den typen av anställningar som vi ser mer och mer av.

Vad är nästa steg för dig? Är det att träffa en mentor som själv driver eget företag och har gedigen erfarenhet av egenföretagande? Eller gör du på något annat sätt för att komma igång?

Låt inte dina goda idéer bara bli drömmar – Gör slag i saken!

Lycka till!

Ladda ner guiden "Viktiga steg för att lyckas med din affärsutveckling"