Som VD är det ditt ansvar att driva företaget framåt genom dina medarbetare, vilket innebär att du också kommer att ansvara för om företaget går dåligt. I det här blogginlägget har vi listat tre beteenden som du måste sluta med om du vill bli ett mer lönsamt företag.

1. Fatta beslut utan analys

Tar du beslut på osäkra grunder i hopp om att lösa ett kortsiktigt problem? Då är du inte ensam. Att ta beslut som är baserade på vilda gissningar eller i bäst fall vad du antar kan fungera, är inte optimalt. Analysera, undersök och få fram fakta och siffror som visar vad som faktiskt fungerar och fatta beslut efter det istället. 

2. Fatta beslut utan att involvera medarbetarna

Eftersom det är dina anställda som arbetar i det dagliga, operativa arbetet och på så sätt skapar resultaten för ditt företag, borde det vara en självklarhet att involvera dem i framtida förändringsprocesser. Tar du beslut om hur ni ska angripa era lönsamhetsproblem ovanför deras huvud kommer de varken engageras eller triggas av nya lönsamhetsmål. Om du däremot involverar dem från början kommer de känna att de är med och påverkar företagets framgångar.

 

Ladda ner guiden "VD - Så gör du ett lönsamhetslyft"

 

3. Fatta beslut om att era problem kommer lösas genom ny programvara

Ett nytt system eller en ny programvara kommer inte lösa era problem. Det är inte bristen på information det handlar om, utan hur vi använder den. En programvara i sig kan inte göra er mer lönsamma, utan det är medarbetarna som måste göra en beteendeförändring för att kunna använda programmet – och på så sätt bli mer effektiva.

Om du slutar med dessa tre beteenden kommer du få större möjlighet till att skapa ett mer lönsamt företag. Du kan även ladda ner vår guide: VD – så gör ni ett lönsamhetslyft. 

 

Lästips: Medarbetarna är anledningen till att ni kan nå era mål